FRANCUSKA

Bardo: Živjela policija koja nas štiti od najezde ološa

Od ministra smo očekivali podršku, a sada imamo osjećaj kao da nas je napustio, rekli policajci

Brižit Bardo. AFP

Avaz.ba

15.6.2020

Bivša francuska glumica Brižit Bardo (Brigitte Bardot), poznata po kritikama prema društvu i vlastima, pružila je podršku francuskoj policiji u jeku protesta u Francuskoj i širom svijeta protiv rasizma i policijskog nasilja, prenijeli su danas francuski mediji.

- Živjeli oni koji nas hrabro i nesebično štite, oni koji predstavljaju zakon Republike i trajno su nam posvećeni, i danju i noću, da najezda ološa ne ugrozi stanovništvo - navela je glumica na Twitteru u poruci sa naslovom "Živjela francuska policija!".


Brižit Bardo. AFP

Francuska policija održala je dva skupa uz znak protesta zbog odluka ministra unutrašnjih poslova Kristofa Kastaner (Christophea Castaner) o ukidanju tehnike "davljenja" tokom hapšenja i nulte tolerancije prema rasizmu.

- Od ministra smo očekivali podršku, a sada imamo osjećaj kao da nas je napustio - rekli su policajci.

Bardo je dodala da se divi hrabrosti policajaca i razumije njihov bunt prema "jednom jadnom" Kastaneru.

- Nosite se svi koji dijelite lekcije, vi koji koji ste politički korektni, bando kastriranih kukavica - dodala je glumica koja je inače poznata da ne bira riječi u svojim kritikama.

Izjave i kritike Bardo koja se povukla na vrhuncu filmske karijere kako bi se isključivo posvetila borbi za zaštitu životinja, uvijek privlače veliku medijsku pažnju u Francuskoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.