TURISTI NA GRANICI

Ljajić: Beograd traži objašnjenje od Atine

Na ulazima u Grčku iz Sjeverne Makedonije, a posebno Bugarske, na zatvorenu rampu jutros su naišle kolone turista iz Srbije

Ljajić: Tražili smo objašnjenje. Avaz

Srna

15.6.2020

Vlada Srbije uputila je dopis Vladi Grčke u kojem traži zvanično objašnjenje odluke da građani Srbije ne mogu od danas da uđu u tu zemlju.

Iako je bilo najavljeno da će od 15. juna građani Srbije moći da putuju u Grčku, ta zemlja je "preko noći" promijenila odluku i objavila je u tamošnjim Službenim novinama. 

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić rekao je da Beograd od Atine traži odgovor na pitanje da li će građani Srbije ipak moći da uđu u Grčku, kao što je ranije dogovoreno.

- Tražili smo objašnjenje da li se ova odluka (o zabrani ulaska9 zaista odnosi i na državljane Srbije, s obzirom na to da smo pre dva dana dobili obećanje od grčkih zvaničnika. U ovom trenutku ne znamo šta je zvanična odluka, da li ova koja je objavljena u Službenom glasniku ili će važiti obećanje koje smo dobili od grčke strane - rekao je Ljajić.

Rampa za srbijanske turiste. AFP

On je dodao da građani u ovom trenutku moraju da budu strpljivi, "jer je očigledno da se situacija menja iz časa u čas".   Na ulazima u Grčku iz Sjeverne Makedonije, a posebno Bugarske, na zatvorenu rampu jutros su naišle kolone turista iz Srbije.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.