MOSKVA

The Independent pokreće online izdanje na ruskom jeziku

Lebedev, finansijski pomagač novina The Independent i londonskog Evening Standarda, nije objavio konkretan datum za pokretanje ruske edicije novina

Moskva. Ilustracija

Avaz.ba / Fena

16.6.2020

Ruski medijski magnat Aleksandar Lebedev saopćio je kako planira pokrenuti online izdanje britanskih novina The Independent na ruskom jeziku počevši od ovog mjeseca, javio je u utorak ruski medijski portal RBC.

Lebedev, finansijski pomagač novina The Independent i londonskog Evening Standarda, nije objavio konkretan datum za pokretanje ruske edicije novina. Urednik zadužen za provođenja projekta, Artem Artemov, izjavio je za RBC da će se novo rusko izdanje isključivo sastojati od ruskih prevoda članaka iz Independenta, i da će poput većine britanskih novina biti dostupan samo online. 

Moskva. Ilustracija

Kazao je da rusko izdanje upravlja testnim websiteom od februara, koje će biti dostupno publici u naredne dvije sedmice.

The Independent, ljevici naklonjene novine, pokrenute su u 1986. kako bi bile konkurencija etabliranim publikacijama kao što su Daily Telegraph, i the Guardian, prenosi Reuters.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.