STIŽE VOJNIM BRODOM U TIVAT

Zoran Milanović dolazi u dvodnevnu posjetu Crnoj Gori

Prvog dana posjete Milanović i Đukanović posjetit će muzej Kralja Nikole na Cetinju

Srna/Avaz.ba
20.06.2020 13:45

Đukanović i Milanović

Foto: Arhiva

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović boravit će u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori u ponedjeljak i utorak, 22. i 23. juna, na poziv crnogorskog kolege Mila Đukanovića. Milanović će u Crnu Goru doputovati vojnim brodom u luku Tivat nakon čega će ga u rezidenciji na Cetinju dočekati Đukanović, najavljeno je iz kabineta crnogorskog predsjednika. 

Prvog dana posjete Milanović i Đukanović posjetit će muzej Kralja Nikole na Cetinju, a drugog dana će ispred katedrale Svetog Tripuna u Kotoru prisustvovati tradicionalnom kolu Bokeljske mornarice i posjetiti Kotorsku biskupiju. Planirano je da prvog dana, nakon zvaničnog sastanka, Milanović i Đukanović daju izjave za javnost.

  • Milo Đukanović i Zoran Milanović
    Milo Đukanović i Zoran Milanović Foto: Arhiva

 Milanović će se tokom zvanične posjete Crnoj Gori sastati i sa predsjednikom Skupštine Ivanom Brajovićem i predsjednikom Vlade Duškom Markovićem, a planiran je i susret sa predstavnicima Hrvatske zajednice u Crnoj Gori. Posjeta predsjednika Hrvatske, aktuelne predsjedavajuće Savjetom EU, prva je zvanična predsjednička posjeta poslije višemjesečne obustave međudržavnih aktivnosti prouzrokovane pandemijom kovoda-19.

Komentari

NA VRH