PIŠE "NEW YORK TIMES"

Vučić se sastaje sa Trampom u subotu

Kako se navodi u tekstu, Vučić će se sa Trampom sresti tokom posjete Bijeloj kući

Tramp i Vučić: Sastanak u subotu. Agencije

Fu. M. / Avaz.ba

23.6.2020

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić srest će se u subotu sa predsjednikom SAD Donaldom Trampom (Trump), piše "New York Times".

Kako se navodi u tekstu, Vučić će se sa Trampom sresti tokom posjete Bijeloj kući, koja je planirana povodom američke incijative da se postigne dogovor između Beograda i Prištine.

Američki listi piše da će se Vučić tokom posete SAD sastati i sa američkim izaslanikom za dijalog Ričardom Grenelom (Richard Grenell).

Njujoršški dnevnik navodi i da je Vučić, čestitajući pobjedu svojim stranačkim kolegama, najavio da nema namjeru da se opredjeljuje između najvećih svjetskih sila, već da nastavlja da vodi politiku u interesu Srbije.

- Izbori su bili i prošli, a Vučić se odmah suočio sa pritiskom međunarodne zajednice da se postigne substancijalni napredak u razgovorima sa prištinskim vlastima - konstatuje list, i navodi da se predsjednik Srbije sastao jučer sa izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom, a da će nakom toga, u Moskvi, imati sastanak sa ruskim predsejdnikom Vladimirom Putinom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.