CRNA GORA

Duško Marković: Adria tur primjer neodgovornog odnosa

Pisalo se u medijima, izlazile su kolumne, Facebook pametnjakovići su širili Crnom Gorom da je napravila ozbiljnu grešku, rekao Marković

Marković: Neodgovorno ponašanje. agencije

Fu. M. / Avaz.ba

24.6.2020

Premijer Crne Gore Duško Marković kazao je da je teniski turnir Adria tur, koji je tebalo da se održi i u Crnoj Gori, "primjer bezumnog i neodgovornog odnosa po zdravlje stanovnika".

- Pisalo se u medijima, izlazile su kolumne, Facebook pametnjakovići su širili Crnom Gorom da je napravila ozbiljnu grešku, propust što nije dozvolila održavanje toga turnira. Ne, to nije istina. Dozvolili smo, ali po pravilima NKT i nismo htjeli popustiti niti pod pritiskom zvučnih imena u sportu kojima odajemo poštovanje i divimo se, ali niti velikim finansijskim korporacijama koje su stajale iza turnira i njihovih finansijskih interesa. Tada smo rekli da je zdravlje stanovnika na prvom mjestu i danas smo ponosni na tu odluku - rekao je Marković u Skupštini odgovorajući na pitanje Andrije Nikolića (DPS).

Nikolić je pitao Markovića i šta Vlada planira da preuduzme da suzbije moguće posljedice pandemije koronavirusa, ako dođe do novog talasa u Crnoj Gori.

- Pred nama su ova i brojna druga pitanja. Uradili smo sve da u prvoj fazi suzbijemo pojavu virusa i spriječimo njegovo širenje. Postigli smo odlične rezultate koji su prepoznati nadaleko izvan naših granica. Uložili mnogo truda i finansijskih sredstava da sačuvamo zdravlje naših građana - kazao je Marković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.