RAZGOVARAO SA LEJEN

Vučić iz Brisela: Očekujemo članstvo u EU do 2026.

Dodaje se da je sastanku Aleksandra Vučića i Fon der Lejen prisustvovao i specijalni predstavnik EU-a Miroslav Lajčak

Vučić sa Fon der Lejen u Briselu. Instagram

Fu. M. / Avaz.ba

26.6.2020

Predsjednica Evropske Komisije Ursula fon der Lejen (Leyen) na sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, razmotrila je evropsku perspektivu Srbije, reforme na putu ka članstvu u EU, ali i nastavak dijaloga Srbije i Kosova, saopćila je Komisija.

Dodaje se da je sastanku Aleksandra Vučića i Fon der Lejen prisustvovao i specijalni predstavnik EU-a Miroslav Lajčak.

- Predsjednica je izrazila podršku ponovnom uspostavljanju dijaloga između Kosova i Srbije pod pokroviteljstvom EU-a, što je ključno za njihov napredak u EU - navode u Komisiji.

View this post on Instagram

"Imali smo danas veoma važne razgovore. Jedna od suštinskih stvari u našoj politici u narednom periodu mora da bude ubrzanje evropskog puta Srbije. Danas sam o tome razgovarao sa predsednicom Evropske komisije @ursulavonderleyen, hvala joj na tome, kao i sa @miroslav.lajcak i Oliverom Varheijem. Ima nekoliko važnih vesti. Uskoro očekujemo nastavak dijaloga, a pre toga očekuje nas veliki Samit, na kome mislim da će biti predstavnici dve najveće evropske zemlje i koji će se ticati nastavka dijaloga Beograda i Prištine, ali i ubrzanja našeg evropskog puta. Postoji dobra klima u EU da se razmatra ubrzani napredak Srbije, ali istovremeno veća želja kod nas i povoljnija situacija da ubrzamo svoj evropski put. Razgovarali smo i o svim važnim stvarima o nastavku dijaloga, to su gotovo svakodnevni razgovori. Uveren sam da sa optimizmom ulazimo u novu fazu odnosa Srbije i Evropske unije."- Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa predsednicom Evropske komisije @ursulavonderleyen. 🇷🇸🇪🇺

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je uvjerenje, na osnovu razgovora u Briselu, da će se na kraju mandata nove vlade, 2024. godine, završiti pristupni pregovori Srbije i EU, te da je realno da Srbija postane članica Unije do 2026.

- Neću da pričam detalje, ali zadovoljan sam kroz koje smo sve detalje prošli, u razgovoru sa Der Lejen, uvjeren da sa optimizom ulazimo u novu fazu odnosa EU i Srbije - naglasio je Vučić nakon razgovora sa funkcionerima EU.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.