ENGLESKA

Zbog nepoštivanja socijalne distance, uhapšeno sedam osoba

Neki su se mirno razišli

Policija morala privoditi. BBC

Avaz.ba

27.6.2020

Londonska policija uhapsila je sedam osoba, a zaplijenjeni su vatreno naoružanje i nož na ilegalnim uličnim zabavama kojim su prekršena pravila socijalne distance, saopšteno je danas iz policije.

Velika okupljanja nisu dozvoljena u Britaniji zbog mjera socijalne distance radi suzbijanja širenja koronavirusa, ali zbog viših temperatura i planiranih ukidanja blokada od 4. jula došlo je do kršenja regulativa.

Noć između petka i subote je treća zaredom tokom koje policajci rastjeruju masu okupljenu u Londonu i na meti su napada.

- Svi događaji koji su se sinoć desili bili su ilegalni i nisu u skladu sa regulativama za borbu protiv Covid-19. Veliki broj ljudi poslušao je policajce i otišli su kućama, ali je nekoliko njih odbilo i bili su nasilni, rekao je zvaničnik policije Bas Džavid (Javid).

U istočnom dijelu Londona, pronađeni su nož i vatreno oružje zbog čega su uhapšene dvije osobe. U naselju Kensel na zapadu Londona, pet osoba je uhapšeno zbog nasilničkog ponašanja.

Inače, Fudbalski klub Liverpul danas je osudio ponašanje svojih navijača koji su se okupili u centru grada drugu noć zaredom da bi proslavili osvajanje titule.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.