KORONAVIRUS U ARIZONI

Mladić zdrav otišao u prepun bar, sedam dana kasnije borili su mu se za život

Kaže da je do tada vodio zdrav život

Avaz.ba

Flores: Probudio se sa temperaturom 39 i stravičnim bolovima u tijelu

Foto: Agencija


Za Džimija Floresa (Jimmy Flores, 30) koronavirus nije predstavljao opasnost. Zato je potpuno opušteno ušetao u krcat bar u Skotsdejlu. Dva dana kasnije probudio se sa temperaturom 39 i stravičnim bolovima u tijelu, piše CNN.

- Bili smo na korak od potpunog otvaranja. Nije me bilo briga za koronu da budem iskren - započinje Džimi svoju ispovest.

Međutim, sedam dana nakon kobnog izlaska završio je u bolnici i morao je na respirator. Sedam dana su se ljekari borili da ga stabiliziraju.

- Te noći sam bio sa prijateljima u baru. Uživali smo... Živjeli smo - kaže pomalo pokajnički mladić i dodaje da je u baru bilo između 300 i 500 ljudi.

  • Arizona je u drugom talasu jedna od najteže pogođenih koronavirusom

    Arizona je u drugom talasu jedna od najteže pogođenih koronavirusom

    Foto: Agencija


Samo dva dana kasnije krenuli su prvi simptomi. Temperatura mu je skočila i osjećao se loše.

- Znao sam da nešto nije u redu. Testirao sam se, poslije par dana stigao je pozitivan nalaz. Već sutradan nisam mogao da dišem, strahovao sam za svoj život - objašnjava Džimi.

Kaže da je do tada vodio zdrav život. Da je redovno išao u teretanu i da nikad nije imao zdravstvenih problema.

- Ni u snu nisam mogao da pomislim da ću imati tako tešku kliničku sliku. Kada je trebalo da krenem u bolnicu javno sam objavio šta mi se događa, jer sam želio da svi znaju kakvu sam grešku napravio - objašnjava Flores.

Arizona je u drugom talasu jedna od najteže pogođenih koronavirusom. Do 19. juna imali su oko 46.000 registriranih slučajeva, sada je ta brojka premašila 84.000.

NA VRH

Podijeli članak na