AKCIJA U AMERICI

FBI uhapsio ženu koja je navodno podvodila maloljetnice milijarderu Epstajnu

Maksvel je negirala bilo kakvu umiješanost u zločine ili saznanje o njima

Epstajn i Maksvel: Teške optužbe. Esquire

Avaz.ba

2.7.2020

Američka istražna agencija (FBI) uhapsila je Gislejn Maksvel (Ghislaine Maxwell), bivšu devojku i saradnicu američkog bogataša i osuđivanog pedofila Džefrija Epstajna (Jeffrey Epstein).

BBC prenosi da je ona uhapšena u Nju Hempširu po optužbama vezanim za Epstajnov slučaj, a koje će tek biti predočene pred sudom, prenosi “Blic”.

Maksvel (59) negirala je bilo kakvu umiješanost u Epstajnove zločine ili saznanje o njima. Milijarder je umro u zatvorskoj ćeliji u Njujorku 10. avgusta prošle godine dok je čekao suđenje za seksualno zlostavljanje i podvođenje maloljetnih devojaka.

Za iste zločine je prethodno optužen 2007. godine, ali je tada, nakon nagodbe sa tužilaštvom, kaznu odslužio u kućnom pritvoru.

Epstajn: Umro u zatvorskoj ćeliji. Arhiv

Neke od Epstajnovih navodnih žrtava kažu da je Maksvel “regrutovala” maloljetnice za milijardera i njegove bogate i moćne prijatelje.

Jedna od Epstajnovih žrtava Virdžinija Roberts (Virginia) optužila je Maksvel da ju je lično dovela kod Epstajna kada je imala samo 15 godina.

Detalji optužbe protiv Maksvel pojavili su se u dokumentima predmeta iz 2015. godine. Nakon Epstajnove smrti, koja je označena kao samoubistvo, svi su nagađali koja imena će sljedeća isplivati tokom sudskog procesa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.