LOŠE VIJESTI

Više od 1.000 ljudi u Libiji zaraženo koronavirusom

Libijske vlasti zatvorile su granice zemlje, škole i džamije, zabranile su javna okupljanja i uvele su policijski sat u cilju sprečavanja novih zaraza

Raste broj zaraženih. Ilustracija

Avaz.ba / Fena

6.7.2020

Nacionalni centar za kontrolu bolesti u Libiji u ponedjeljak je saopćio o 57 novih slučajeva zaraze koronavirusom, čime je ukupan broj potvrđenih zaraza u toj zemlji porastao na više od 1.000. 

U saopćenju objavljenom danas, centar je naveo da je primio ukupno 632 uzorka, od kojih je 575 testirano negativno i 57 pozitivno. Ukupni broj potvrđenih slučajeva COVID-19 u Libiji do sada iznosi 1.046, među kojima 261 oporavljenih i 32 preminulih, saopćio je centar. 

Raste broj zaraženih. Ilustracija

Libijske vlasti zatvorile su granice zemlje, škole i džamije, zabranile su javna okupljanja i uvele su policijski sat u cilju sprečavanja novih zaraza. Grad Sabha, najveći na jugu Libije, žarište je epidemije COVID-19 u Libiji, izvještavajući o više od polovine ukupne brojke potvrđenih slučajeva zaraze u zemlji. Libija je potvrdila prvi slučaj COVID-19 u martu i o prvom smrtnom slučaju u aprilu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.