VIDEOKONFERENCIJA

Sastanak Posebne grupe za reformu javne uprave između EU i BiH

Predstavnici BiH i Evropske komisije razgovarat će o državnoj službi i upravljanju ljudskim potencijalima te razvoju javnih politika i koordinaciji

Grubeša će predsjedavati sastankom. Arhiv

Avaz.ba / Fena

8.7.2020

Četvrti sastanak Posebne grupe za reformu javne uprave između Evropske unije i Bosne i Hercegovine bit će održan danas putem videokonferencije, najavljeno je iz Direkcije za evropske integracije.

U prvom dijelu sastanka bit će upriličen politički dijalog na visokom nivou o reformi javne uprave kojim će sa strane BiH kopredsjedavati ministar pravde BiH Josip Grubeša, a EU direktorica za zapadni Balkan u DG NEAR-u Ženoveva Ruiz Kalavera (Genoveva Calavera).


Bit će to prilika za razgovore o prioritetima za funkcionalno upravljane javnim finansijama i funkcionalnu javnu upravu, te izgradnji profesionalne državne službe.



Grubeša će predsjedavati sastankom. Arhiv

U drugom dijelu sastanka bit će organiziran dijalog na tehničkom nivou o reformi javne uprave na kojem će sa strane BiH kopredsjedavati koordinator za reformu javne uprave Dragan Ćuzulan, a sa strane EU šefica Jedinice za Albaniju i BiH u DG NEAR-u Mihaela Matuela (Michela Matuella).


U tom dijelu sastanka predstavnici institucija u BiH i Evropske komisije razgovarat će, među ostalim, o državnoj službi i upravljanju ljudskim potencijalima, te razvoju javnih politika i koordinaciji.


Posebna grupa za reformu javne uprave je jedno od zajedničkih tijela EU i BiH uspostavljenih za nadzor provedbe Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.