NAPAD U FRANCUSKOJ

Čeka ih suđenje: Dvojica muškaraca ubila vozača autobusa

Još dva muškarca optužena su da nisu pomogla osobi u opasnosti, a jedan je optužen i za pokušaj skrivanja osumnjičenog, saopćilo je lokalno tužilaštvo

Vozači se okupili u Bajoneu. AFP

Avaz.ba

8.7.2020

Francuski tužitelji su optužili dvojicu muškarca zbog ubistva vozača autobusa, koji je od zadobijenih povreda preminuo na jugozapadu Francuske, prenosi AFP.

Nesretni vozač nije dozvolio ulazak u autobus grupi ljudi koja nije imala zaštitne maske u gradu Bajoneu.  Filip Mongijo (Philippe Monguillot) zatražio je od trojice muškaraca da nose maske te pokušao provjeriti kartu četvrtog.

- Bilo je uvreda, a zatim je izbila tučnjava. Vozač je izbačen iz autobusa. Dvojica muškaraca potom su ga počela udarati u gornji dio tijela, uključujući i glavu – saopćili su tužitelji.

Još dva muškarca optužena su da nisu pomogla osobi u opasnosti, a jedan je optužen i za pokušaj skrivanja osumnjičenog, saopćilo je lokalno tužilaštvo.

Obavezno nošenje maski u javnom prijevozu. AFP

Četvorica muškaraca, starosti od 22 do 23 godine. pobjegli su nakon napada, ali su uhapšeni. Maske za lice obavezne su u javnom prijevozu u Francuskoj kako bi se usporila epidemija koronavirusa, koja je odnijela blizu 30.000 života u Francuskoj.

Porodica vozača organizovala je tihu šetnju u njegovu čast, dok su sindikati zatražili od transportnih kompanija širom zemlje da održe počast nastradalom Mongijou.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.