POTVRDIO VUČIĆ

Otkazan sastanak delegacija Srbije i Kosova u Briselu, poznat novi datum

Sada se sve promijenilo: u nedjelju ćemo imati videokonferenciju, a nastavak dijaloga je planiran za četvrtak u Briselu, rekao Vučić

Hoti i Vučić: Razgovarat će naredni četvrtak. afp

Fu. M. / Avaz.ba

10.7.2020

Dijalog između Srbije i Kosova u Briselu, planiran za nedjelju, odložen je za četvrtak, potvrdio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poslije videosamita u Parizu, koji je, kako je istakao, bio težak, jer je "Srbija ima drugačiji stav od svih ostalih učesnika, a Priština je izašla sa maksimalističkim zahtjevima".

- Sada se sve promijenilo: u nedjelju ćemo imati videokonferenciju, a nastavak dijaloga je planiran za četvrtak u Briselu, uz učešće obje delegacije - rekao je Vučić.

Dodao je da se, umjesto sutrašnje večere sa zvaničnicima EU, delegacija Srbije vraća u zemlju, da bi u nedjelju učestvovala na videokonferenciji, a potom, za četiri dana ide u Brisel na nastavak dijaloga.

- Neće biti lako u budućnosti. Bit ćemo izloženi velikim, da ne nazovem pritiscima, ali očekivanjima naših evropskih partnera. Istovremeno nailazimo na nerealističan pristup kosovskih Albanaca, koji žele sve, a da Srbija ostane bez ičega - ocijenio je Vučić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.