AMERIKA

Bh. građani marširali ulicama Sent Luisa: Nikada nećemo zaboraviti Srebrenicu

Građani porijeklom iz BiH okupili su se ispred spomen-obilježja koje je napravljeno prošle godine u obliku cvijeta Srebrenice

Avaz.ba

Obilježili stradanje Bošnjaka

Foto: Facebook


Bh. zajednica u Sent Luisu obilježila je 25. godišnjicu genocida u Srebrenici s porukom "da nikad ne zaboravimo nevine živote ubijenih u besmislenim ubistvima". 

Istakli su kako se stravičan genocid dogodio prije 25 godina, ali da pokušaji revitaliziranja zločina i prilično očiti pokušaji negiranja genocida su nažalost u punoj snazi.

- Molimo svakog od vas, bio Bosanac ili ne da vam bude misija da nosite baklju istine u godinama koje dolaze. Bez obzira koliko su teški pokušaji da se negira genocid, istina će prevladati, a knjige iz historije će pamtiti stoljećima da su pripadnici jednog malog naroda usred Evrope sistematski planirano ubijani s ciljem da se potpuno izbrišu njihovo postojanje, dok je cijeli svijet gledao i ništa nije radio - kazali su iz zajednice „St. Louis Bosnians Inc“.

  • Spomenik napravljen prošle godine

    Spomenik napravljen prošle godine

    Foto: Facebook


Građani porijeklom iz BiH okupili su se ispred spomen-obilježja koje je napravljeno prošle godine u obliku cvijeta Srebrenice, a najmlađi su nosili poruke "Sjećamo se 25 godina", "Moralni i etničku podbačaj", "8372 - nikada nećemo zaboraviti".

Građani su i marširala ulicama Sent Luisa noseći obilježja Republike Bosne i Hercegovine i Srebrenice.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na