OTKRIO GA E-VISITOR

Međunarodna potraga za opasnim Nijemcem završila u Hrvatskoj

Zadarska policija u ponedjeljak je u Bibinjama uhapsila je Aleksandra Rajhla (Alexander Reichl), 48-godišnjeg državljanina Njemačke

Njemačkog bjegunca pored zakonom policija je zatekla u Bibinju. ilustracija

Fu. M. / Avaz.ba

15.7.2020

Zadarska policija u ponedjeljak je u Bibinjama uhapsila je Aleksandra Rajhla (Alexander Reichl), 48-godišnjeg državljanina Njemačke za kojim je od 1. jula bio raspisan evropski uhidbeni nalog, piše Zadarski.hr.

Međunarodnu potragu za ovim rođenim Nijemcem iz Minhena raspisala je njemačka policija zbog sumnje da je počinio niz kaznenih dijela povezanih sa švercom oružja, municije i eksplozivnih sredstava.

Njemačkog bjegunca pored zakonom policija je zatekla u Bibinju jer mu je supruga Hrvatica rođena na zadarskom području. Kad je zadarska policija dobila informaciju da se sumnjivac nalazi na njenom području, pretragom javnih registara, među ostalim i e-visitora, uspjeli su locirati 48-godišnjaka.

Tokom privođenja nije pružao otpor, niti je u Hrvatskoj tokom boravka od početka jula počinio neko kazneno djelo ili prekršaj.

Rajhl je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, odakle je prepraćen u istražni zatvor gdje će ostati do izručenja Njemačkoj.

Njemačka policija ga ne povezuje s vojnim ili terorističkim djelovanjem, ali je navodno blizak nekim ekstremnim desničarskim organizacijama u toj zemlji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.