NIJE BIO ZADOVOLJAN

Donald Tramp zamijenio menadžera predizborne kampanje

Brad Parscale, koji je obavljao dužnost menadžera kampanje za 2020. godinu od početka prošle, sada je zamijenio Bill Stepien koji je bio njegov zamjenik

Avaz.ba

Donald Tramp

Foto: Agencije


Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) je zamijenio menadžera predsjedničke kampanje nakon nedavno loše posjećenog skupa u Oklahomi četiri mjeseca uoči izbora u SAD-u i dok prati na anketama Džo Bajdena (Joea Bidena), demokratskog predsjedničkog kandidata. 

Brad Parscale, koji je obavljao dužnost menadžera kampanje za 2020. godinu od početka prošle, sada je zamijenio Bill Stepien koji je bio njegov zamjenik.

Ova promjena je uslijedila usljed Trampove borbe s Bajdenom i stalnim kritikama zbog njegovog rukovodstva s pandemijom koronavirusa koja je odnijela više od 137.000 života u SAD-u.

  • Donald Tramp

    Donald Tramp

    Foto: Agencije


Parscale će i dalje upravljati podacima i digitalnim operacijama, a na tom zadatku je bio i tokom Trampove kampanje 2016. godine.

Tramp je posljednjih mjeseci bio nezadovoljan radom Parscalea jer ankete pokazuju da zaostaje za Bajdenom u utrci za predsjednika, a koji je u velikoj mjeri ograničen na provođenje virtuelne kampanje iz svog doma u Delaveru.

Više o temi Donald Tramp

I TO SE DOGODILO
Tramp stavio masku na lice
NA VRH

Podijeli članak na