NJUJORK

Milioner ubijen pa raskomadan u stanu

Sigurnosne kamere zabilježile su njegove posljednje trenutke

Policija traga za ubicom. Agencija

Z. K. / Avaz.ba

16.7.2020

Obezglavljeno i raskomadano tijelo milionera Fahima Seleha pronađeno je u njegovom stanu u Njujorku. Pored tijela nalazila se električna testera. Policija vjeruje da je riječ o profesionalnoj egzekuciji i traga za ubicom.

Kako prenose mediji, Fahimova sestra je bila zabrinuta što joj se brat ne javlja, zbog čega je otišla do njegovog stana gdje je zatekla užasan prizor. Električna testera koja je upotrijebljena za komadanje tijela još je bila uključena, a glava i udovi bili su upakirani u plastične kese.


Seleh: Tijelo našla njegova sestra. Agencija

Sigurnosne kamere u zgradi u kojoj je bogati poduzetnik nedavno kupio luksuzan stan zabilježile su njegove posljednje trenutke. Na snimcima se vidi kako žrtva ulazi u lift, a za njim i muškarac koji je nosio rukavice, kačket i masku preko lica. Oni su zajedno otišli do stana na sedmom spratu, a čim je ušao u svoj stan, Fahim je pao kao da je upucan ili omamljen.

Policiju je iznenadilo to što je na licu mjesta pronašla malo krvi, s obzirom na to da je Fahimovo tijelo bilo potpuno raskomadano. Vjeruje se da je najveći dio krvi uklonio napadač.

Istražitelji sumnjaju da je Fahimova sestra prekinula ubicu u uklanjanju dijelova tijela kada je ušla u stan, i pokušavaju da utvrde je li ubica iskoristio drugi izlaz kako bi napustio zgradu.

Salehova porodica je potvrdila njegovu smrt.

Brojni naslovi u medijima govore o zločinu koji nikako ne možemo prihvatiti. Fahim je bio više od onoga što o njemu čitate. Imao je sjajan i inovativan um, a bio je čovjek koji je pomagao svakome kome je trebalo. Ne postoje riječi utjehe koje mogu ublažiti gubitak naše voljene osobe koja nikada nikome nije naudila. Samo će pronalazak ubice pomoći da vjerujemo da je pravda barem djelimično zadovoljena - naveli su u zvaničnoj izjavi.

Saleh je nekadašnji programer koji je postao izvršni direktor najveće kurirske službe u nigerijskoj prijestolnici Lagosu. Njegova firma "Gokada" nedavno se našla na udaru nigerijske vlade i morala je otpustiti polovinu osoblja i preusmjeriti svoje poslovanje na dostavu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.