NEZAPAMĆEN SLUČAJ

Milanović neće prisustvovati konstituirajućoj sjednici novog saziva Sabora

To će biti prvi put u 30-godišnjoj historiji da jedan hrvatski predsjednik ne bude prisutan prilikom konstituiranja Sabora

Piše: Fu. M. / Avaz.ba

Milanović: Dobio poziv

Foto: agencije


Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović neće prisustvovati konstituirajućoj sjednici novog saziva Sabora u srijedu, čime će postati prvi hrvatski predsjednik u 30 godina koji nije bio na konstituiranju Sabora.

Iako je Milanović uredno dobio poziv na konstituirajuću sjednicu koja se održava u srijedu, a na kojoj bi se trebao izabrati predsjednik Sabora i neka od saborskih tijela, čime će novi, 10. saziv i službeno započeti s radom, predsjednik se neće pojaviti u Saboru, saznaje "Jutarnji list" iz Ureda predsjednika.

To će biti prvi put u 30-godišnjoj historiji da jedan hrvatski predsjednik ne bude prisutan prilikom konstituiranja Sabora.

- Donošenjem Odluke o sazivanju prve sjednice Hrvatskoga sabora, predsjednik Republike je ispunio svoju Ustavom predviđenu ulogu - odgovorili su "Jutarnjem" sa Pantovčaka.

S obzirom na epidemiju koronavirusa, lista zvanica kraća je nego prethodnih godina pa su tako u Sabor pozvani samo Milanović, premijer Andrej Plenković, predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa, koji je, ujedno, i predsjednik Državnog izbornog povjerenstva, te predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović.

NA VRH

Komentari