AMERIČKI DRŽAVNI SEKRETAR

Pompeo: Kina je kupila čelnika WHO-a

Majk Pompeo (Mike) je na zatvorenom sastanku pozvanih zastupnika u utorak rekao da svoje optužbe temelji na “čvrstim obavještajnim osnovama” no detalje nije dao

Pompeo: Kad je voda došla do grla.... agencije

Fu. M. / Avaz.ba

23.7.2020

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) jučer je odbacila tvrdnje iz Sjedinjenih Država da je njenog čelnika Tedrosa Adhanoma Gebrejesusa (Ghebreyesus) “kupila” kineska vlada.

- WHO nije upoznat s takvom izjavom, no snažno odbacujemo napade ad hominem i neutemeljene tvrdnje - poručila je UN-ova zdravstvena agencija u izjavi.


Majk Pompeo (Mike) je na zatvorenom sastanku pozvanih zastupnika u utorak rekao da svoje optužbe temelji na “čvrstim obavještajnim osnovama” no detalje nije dao.

- Kad je voda došla do grla, kada je to zaista bilo najvažnije, kad se dogodila pandemija u Kini, dr. Tedros… kojeg je kupila kineska vlada (…) - navodi list The Telegraph Pompeove riječi.

- Više ne mogu reći, no mogu reći da ovo što vam govorim temeljim na čvrstim obavještajnim osnovama, bilo je dogovora oko Tedrosova izbora, a kad je voda došla do grla, dobili ste mrtve Britance - rekao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.