MIČIGEN

Maskiran u starca opljačkao 100.000 dolara iz kazina

Džon Koleti ilegalno pribavio lične podatke drugih ljudi, a zatim krivotvorio njhovu vozačku dozvolu kako bi povlačio sredstva s njihovih bankovnih računa

Džon Koleti prerušen u starca. Agencije

Avaz.ba

25.7.2020


Noseći masku, uz lažnu vozačku dozvolu i lažne podatke, Amerikanac je opljačkao više od 100.000 dolara iz kazina u Mičigenu i Kanzasu. Kako navode federalni tužitelji u SAD-u, 55-godišnji Džon Koleti (John Colletti) čak je išao toliko daleko da se maskirao u starijeg čovjeka kako bi izbjegao bilo kakvu sumnju.

On je ilegalno pribavio lične podatke drugih ljudi, a zatim krivotvorio njhovu vozačku dozvolu kako bi povlačio sredstva s njihovih bankovnih računa putem kioska za samoposluživanje u kockarnicama, navodi se u saveznoj krivičnoj prijavi.


Maskirao u starijeg čovjeka kako bi izbjegao bilo kakvu sumnju. Agencije

Na ovim kioscima od korisnika se traži da umetnu svoju vozačku dozvolu i posljednje četiri cifre njihovog broja socijalnog osiguranja i broja telefona prije nego što sredstva za provjeru mogu biti povučena.

Svaka Koletijave žrtva ranije je bila upisana u kiosku kako bi imala svoj bankovni račun povezan s profilom u "VIP programu za Global Payments".

-Prvobitno smo prepoznali ovu lažnu aktivnost i odmah upozorili kupce i policiju. Istraga nas je dovela do privođenja ovog osumnjičenog - izjavila je glasnogovornica "Global Paymentsa" Emili (Emily) Edmonds u izjavi za CNN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.