BRITANSKI PREMIJER

Džonson: Imao sam višak kilograma, bio sam predebeo

Velika Britanija danas je objavila planove za borbu protiv, kako je navedeno, "vremenske bombe gojaznosti"

Džonson: Godinama sam želio da oslabim. agencije

Fu. M. / Avaz.ba

27.7.2020

Britanski premijer Boris Džonson (Johnson) pozvao je danas Britance da "malo smanje kilažu", koristeći sopstvenu borbu sa gojaznošću prije nego što je obolio od kovida-19, na početku nove vladine kampanje "Bolje zdravlje" da ohrabri ljude da više vježbaju.

- Godinama sam želio da oslabim i kao i mnogi drugi borio sam se sa viškom kilograma, išao gore i dolje. Imao sam višak kilograma...bio sam predebeo - poručio je Džonson u videosnimku objavljenom na Twitteru.

Džonson, koji je oslabio nakon što je bio na intenzivnoj njezi zbog koronavirusa započeo je borbu protiv gojaznosti u zemlji, nakon što je istraživanje pokazalo da gojazni ljudi nose veći rizik da umru od nekoliko bolesti u slučaju da se zaraze, prenose britanski mediji.

Velika Britanija danas je objavila planove za borbu protiv, kako je navedeno, "vremenske bombe gojaznosti". Predviđena je zabrana reklamiranja brze hrane prije 21 sat, kao i promotivne akcije za takvu hranu.


Bit će uvedena i obaveza da se u meniju navede količina kalorija u obroku, a razmatra se mogućnost da se takva mjera uvede i za alkoholna pića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.