PRITEKAO U POMOĆ

Nepoznati heroj riskirao vlastiti život kako bi spasio troje ljudi iz zapaljenog kombija

Osobe u kombiju su panično tražile izlaz iz zapaljenog vozila

Zapaljeno i prevrnuto vozilo na autoputu. Youtube

Avaz.ba

28.7.2020

Snimak nadzorne kamere u Kini pokazuje kako su tri osobe spašene iz kombija koji se zaletio u ogradu autoputa, prevrnuo i zapalio.

Video je snimljen u jugozapadnoj kineskoj regiji Čongkving i prikazuje trenutak udara, ali teško je shvatiti što je tačno uzrokovalo skretanje kombija u desnu stranu, prenosi Jutarnji.hr.

Bez obzira na razlog sudara, na snimku se vidi kako se dovod goriva pritom zapalio i dim počeo sukljati iz kombija. Nekoliko sekundi potom se pojavila i vatra, a mogu se vidjeti i osobe koje panično traže izlaz. I dok su ostala vozila samo prolazila pored prevrnutog i zapaljenog kombija, jedan se vozač ipak zaustavio i dotrčao do vozila u plamenu. 


Kombi je gotovo potpuno izgorio. Youtube

Riskirajući vlastiti život nepoznati heroj približio se gorućem kombiju koji je mogao u svakom trenutku i eksplodirati te počeo nogom razbijati vjetrobransko staklo. Tri snažna udarca bila su dovoljna kako bi tri putnika pomaknula ostatke stakla te izašli na sigurno.

Kako javlja lokalni „Xinhua News“ teže ozlijeđenih nema, a samo je vozač kombija pretrpio lakše ozljede od razbijenog stakla. Vatrogasci su se pojavili na mjestu događaja 14 minuta nakon nesreće, požar su stavili pod kontrolu, a kombi je do tada već gotovo potpuno izgorio.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.