POTRAGA U AMERICI

Uspješno je bježao od policije, međutim video na TikToku ga je odao

Ismijavao je policiju i njihovu potjernicu

Vilijam Rivs Durg. Printscreen/Troup County Sheriff's Office

Avaz.ba

28.7.2020

Muškarac iz Džordžije kojeg je policija tražila zbog trgovine drogom objavio je video na TikToku u kojima im je poručio - Dođite i uhvatite me ku*ke. Uhapšen je ubrzo potom, piše Njuzer.

Policija Lagrejndža se 2. jula obratila javnosti i zatražila pomoć u lociranju 21-godišnjeg Vilijama Rivsa Durge, nakon sedmomjesečne tajne operacije zbog navodne prodaje droge u jednom pabu. Uhapšeno je sedam osoba 11. juna, ali je policija kasnije na Facebooku navela da tragaju za Durgom. A onda je on objavio video na TikToku sa porukom kojom je ismijao policiju i skrinšot policijskog posta u kojem traže informacije u njemu. Post je pregledan više od 3,8 miliona puta.

On je, međutim, rekao za Njujork post da nije bježao od policije i optužio ih za zlostavljanje na društvenoj mreži. - Volio bih da ljudi stvarno vide kako ova zemlja funkcioniše, to je daleko od lošeg… …Oni bukvalno nisu ni pokušali da me kontaktiraju, da razgovaraju o mojoj optužnici niti išta slično. Ne znam ni za šta me tačno optužuju – tvrdio je on.

- Iskreno, ne želim da se predam u zatvor oblasti Trup. Tamo je neuredno i puno korona virusa. Nisu uradili šta je potrebno da zadrže širenje. Zatvor je daleko od prepunjenog, niko ne dobija datum za sud, pogrešno tretiraju zatvorenike – rekao je on preko "TikToka" u sredu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.