SJEDINJENE DRŽAVE

Trampova nominacija bez prisustva medija

Tramp je preselio konvenciju na Floridu nakon što je demokratski guverner Sjeverne Karoline u maju insistirao na ograničavanju broja prisutnih zbog širenja koronavirusa

Avaz.ba / Fena
02.08.2020 15:10
  • Donald Tramp
    Donald Tramp Foto: Arhiv

Glasanje na kojem će američka Republikanska stranka ovog mjeseca nominirati Donalda Trampa (Trump) za svog kandidata na američkim predsjedničkim izborima održat će se bez prisustva medija.

Glasnogovornica Republikanske nacionalne konvencije za razlog je navela zdravstvene preporuke za borbu protiv koronavirusa.

Delegati bi se trebali okupiti u Sjevernoj Karolini kako bi formalno nominirali sadašnjeg američkog predsjednika Donalda Trampa.

Ukupno 336 delegata okupit će se 24. avgusta u Šarlotu i glasati u ime 2.500 službenih delegata.

Tramp je jedini kandidat u utrci za stranačku nominaciju i potvrda njegove nominacije označit će službeni početak njegove predizborne kampanje.

- Stranka djeluje unutar parametara koji su određeni lokalnim i državnim preporukama o broju ljudi koji mogu prisustvovati događaju - objasnila je glasnogovornica odluku o isključenju medija.

Ta odluka označava promjenu za konvenciju koja je do sada uvijek radila na prikupljanju medijske pažnje kako bi se stranačke poruke prenijele javnosti tokom višednevnog skupa na kojem su govorili istaknuti stranački prvaci te na kraju sam izabrani kandidat stranke za predsjedničke izbore.

Tramp je preselio konvenciju na Floridu nakon što je demokratski guverner Sjeverne Karoline u maju insistirao na ograničavanju broja prisutnih zbog širenja koronavirusa.

No, od Floride je odustao nakon što je u toj saveznoj državi počeo rasti broj zaraženih, prenosi "Al Jazeera".

Tagovi

Donald Trump SAD

Komentari

NA VRH