"MLADIFEST"

Papa Franjo poslao poruku mladima u Međugorju

Isus svoj pogled upire i prema vama, pozivajući vas da pođete i ostanete s njim, napisao je Franjo

"Mladifest" traje do 6. avgusta. agencije

Fu. M. / Avaz.ba

3.8.2020

Papa Franjo poslao je poruku učesnicima ovogodišnjeg susreta mladih "Mladifest", koji se od 1. do 6. avgusta održava u Međugorju.

- Upoznati živoga Isusa Krista, posebno u euharistiji i pomirenju, u Međugorju, na vašem susretu, moguće je; tako vam pomaže otkriti drugačiji način življenja. Ne „kulturu privremenoga“, ne relativizam, nego istinite i sigurne odgovore – tim se riječima papa Franjo obratio mladima okupljenim u Međugorju, u poruci koju im je poslao na hrvatskom jeziku.

Riječi koje vas vode na susretu: „Dođite i vidjet ćete“, koje je Isus uputio svojim učenicima, blagoslov su i za vas mlade – objasnio je Papa – jer Isus svoj pogled upire i prema vama, pozivajući vas da pođete i ostanete s njim.

Biti s Gospodinom – napisao je Papa mladima – znači dati smisao životu, jer on sve stvari čini novima. Na susretu s Isusom postajemo nova osoba, i dobivamo poslanje da to iskustvo prenosimo drugima, ali uvijek pogleda uperenoga prema Njemu, Gospodinu.


Sveti je Otac stoga potaknuo mlade da pronađu, štoviše, da si uzmu vrijeme koje će provoditi s Isusom, da mu idu u susret, da se povjere njemu koji je „poznavatelj ljudskoga srca“; da se ispune njegovim duhom i budu spremni za tu divnu pustolovinu u životu. Taj je festival prilika da „dođete“, odnosno da se tjelesno i duhovno krećete prema Isusu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.