OBILJEŽAVANJE "OLUJE"

Škoro: Nećemo učestvovati u Plenkovićevoj i Milanovićevoj predstavi u Kninu

Termin kao da je osmišljen kako bi u ceremoniji sudjelovalo što manje ljudi, naveli su

Škoro: Objasnio razloge. Pixsell

Piše: Fu. M. / Avaz.ba

4.8.2020

Domovinski pokret neće sudjelovati u, kako kažu, Plenkovićevoj i Milanovićevoj predstavi u Kninu, naslov je objave na Facebooku, a u kojoj su objasnili svoje postupke.

- Izaslanstvo Domovinskog pokreta predvođeno predsjednikom Miroslavom Škorom, u pratnji saborskih zastupnika i županijskih povjerenika Domovinskog pokreta, posjetit će Knin u srijedu, 5. kolovoza 2020., u povodu 25. obljetnice akcije Oluja. Zapalit će svijeće i položiti vijenac za poginule i nestale branitelje kod Spomenika Hrvatske pobjede Oluja 95 - stoji u objavi.

Naveli su i nekoliko razloga zbog čega neće učestvovati u centralnoj svečanosti.

- Predsjednik RH Zoran Milanović ne želi HOS u službenom protokolu, a među saborskim zastupnicima Domovinskog pokreta je i general HOS-a Ante Prkačin. Prisustvom na ceremoniji koju na ovaj način uvjetuje Zoran Milanović, a bespogovorno prihvaća premijer Andrej Plenković, teško bismo uvrijedili našeg zastupnika i sve druge žive i poginule branitelje koji su pod HOS-ovim znakovljem branili Hrvatsku - naveli su.

- Proslava se održava u iznimno ranom, prijepodnevnom terminu koji građanima koji bi došli izdaleka predstavlja objektivnu prepreku. Termin kao da je osmišljen kako bi u ceremoniji sudjelovalo što manje ljudi. Stoga se od ovog radosnog događaja koji bi trebao biti proslava stvara predstava osujećena od nacionalnog naboja, više nalik komemoraciji - stoji u saopćenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.