LUKSUZNI ŽIVOT

Kim Jong-un posjeduje privatne otoke, harem te brojne vile i jahte

Palata otporna na nuklearni napad zaštićena je od strane višestrukih vojnih jedinica, zajedno s elektrificiranom ogradom i minskim poljem

Njegova glavna vila, Central Luxury Mansion, nalazi se u prijestonici države, Pjongjangu. Agencija

Z. K. / Avaz.ba

5.8.2020

Privatni otoci, niz palata, lični harem s hiljadama žena to je ono u čemu uživa sjevernokorejski vladar, Kim Jong-un. Prema procjenama, Kim ima bogatstvo od oko pet milijardi dolara. On posjeduje flotu luksuznih vozila, spektakularni portfolio nekretnina i uživa u gurmanskim delicijama koje pritom ilegalno uvozi.

Privatni avion

Ima čak 17 raskošnih palata u svojoj državi, a jedna posjeduje i avionsku pistu. Njegova glavna vila, Central Luxury Mansion, nalazi se u prijestonici države, Pjongjangu. Palata otporna na nuklearni napad zaštićena je od strane višestrukih vojnih jedinica, zajedno s elektrificiranom ogradom i minskim poljem. 

Na priobalnom odmaralištu ima svoju streljanu i pozorište, zajedno s lukom za njegovu luksuznu jahtu. Kada želi da se opusti, Kim prema navodima posjećuje privatni otok. 


Princess jahta vrijedna sedam miliona dolara. Agencija

Naravno, bogataš ne bi bio bogataš kada ne bi imao svoj privatni avion. Pored toga, on posjeduje i luksuznu Princess jahtu koja je vrijedna sedam miliona dolara, a prema navodima, njen enterijer je oličenje dekadencije.

Kada nije na jahti, Kim je definitivno unutar Air Force Un – luksuznog ruskog IL-62 aviona, koji je, također, vrijedan nekoliko miliona dolara, a posjeduje i luksuzni voz, koji ima 20 vagona.

Posebno odabrane

U Kimovom vozu se mogu vidjeti i “Dame kondukteri”, koje su posebno odabrane iz njegovog “Odreda za zadovoljstvo”, ili Gippeumjo.


Kim Jong-un posjeduje i luksuzni voz. Ilustracija

Grupa od oko 2.000 žena dolazi s ljekarskom potvrdom svog djevičanstva, a plaćene su da zabavljaju Kima i druge zvaničnike. Također, njegov tajni harem je samo još jedna stvar na spisku nevjerovatnih troškova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.