AMERIKA

Los Anđeles se pretvorio u grad zabave, gradonačelnik isključuje struju i vodu onima koji krše izolacije

Pitanje velikih, privatnih okupljanja ove je sedmice postalo pooštreno proučeno nakon burne zabave u ponedjeljak

Zabave nakon ukidanja ograničenja. Twitter

Fu. M. / Avaz.ba

6.8.2020

Nakon izveštaja o velikim zabavama koje krše zdravstvene zahtjeve čiji je cilj usporavanje širenja novog koronavirusa, gradonačelnik Los Anđelesa Erik Garčeti (Eric Garcetti) najavio je da će ovlastiti grad da isključi vodu i struju za stanovnike koji održavaju takva okupljanja.

Od petka uvečer, ako službenici policijske uprave u Los Anđelesu odgovore i potvrde da se u nekoj posjedi događa velika zabava, a postoje dokazi da se mjesto više puta ponašalo u takvom ponašanju, odjeljenje će zahijtevati da grad isključi usluge vodosnabdijevanja i napajanja u roku od 48 sati.

On je rekao da, iako su svi noćni klubovi i barovi već zatvoreni, „ove velike kuće za goste su u stvari postale noćni klubovi u brdima“ i često se događaju u kućama koje su prazne ili se koriste za kratkotrajne iznajmljivanje.

- Posljedice ovih velikih žurki prevazilaze same žurke - rekao je.


Pitanje velikih, privatnih okupljanja ove je sedmice postalo pooštreno proučeno nakon burne zabave u ponedjeljak u dvorcu koji je završio fatalnom pucnjavom.

Oko 200 ljudi bilo je na zabavi kada je policija prvi put ušla oko 19:00. poslije brojnih pritužbi komšija na veličinu skupa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.