PANDEMIJA

Od sutra obavezno testiranje za ulazak u Njemačku

Najveći njemački aerodrom u Frankfurtu na Majni dobro je pripremljen za testiranja koja je najavio ministar zdravlja Jens Špan

Avaz.ba

Pandemija nije gotova

Foto: Agencije


Broj zaraženih u Njemačkoj veoma zabrinjavajuće raste. Vjerovatno i zbog povratnika iz „rizičnih zemalja“, među kojima je i BiH. Svi koji se od sutra vraćaju u Njemaku obavezni su da se testiraju, u suprotnom slijede velike novčane kazne.

Najveći njemački aerodrom u Frankfurtu na Majni dobro je pripremljen za testiranja koja je najavio ministar zdravlja Jens Špan (CDU). Devetnaest kabina za testiranje tamo stoje već nekoliko sedmica. Putnici su u njima do sada mogli dobrovoljno da se testiraju, ukoliko su dolazili iz neke od „rizičnih zemalja". 

Sada će to biti obavezno. 

Pandemija nije gotova - rekao je Špan. 

Ministar strahuje da će krajem ljetnjeg raspusta u mnogim njemačkim saveznim pokrajinama, sa povratkom turista iz rizičnih oblasti, broj zaraženih dodatno početi da raste. 

Aktuelne brojke su uznemirujuće. Institut Robert Koh je saopštio da je u srijedu registrovano 1.045 novozaraženih. Toliko zaraženih u jednom danu nije bilo još od maja, i to bi mogao da bude početak novog talasa zaraze.

Više o temi Njemačka

AUTOINDUSTRIJA
BMW u gubitku od 212 miliona eura
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na