OSUDE JAVNOSTI

Sramotno: Smijenjena doktorica Lejla Ćeranić, heroina Novog Pazara

Heroina u bijelom, tako je javnost Srbije i Novog Pazara okarakterisala doktoricu Lejlu Ćeranić

Lejla Ćeranić. agencije

Fu. M. / Avaz.ba

8.8.2020

Doktorica Lejla Ćeranić smijenjena je odlukom dr. Mehe Mahmutovića sa mjesta vršioca dužnosti rukovodica Službe za infektivne bolesti Opšte bolnice u Novom Pazaru.

Javnost u ovom gradu oštro je usudila ovaj čin direktora OB Novi Pazar. Prema nezvaničnim informacijama, saznali smo da je rješenje o smjeni direktor Mahmutović poslao putem kurira, ne udostojivši na taj način doktoricu ni razgovora o ovom slučaju, piše Nova.rs.

Heroina u bijelom, tako je javnost Srbije i Novog Pazara okarakterisala doktoricu Lejlu Ćeranić, infektologa iz Novog Pazara.

Lejla Ćeranić bila je duži period jedini infektolog Infektivnog odjeljena OB Novi Pazar u danima kada je na desetine pacijenata hospitalizovano, kada je veliki broj osoba umirao i kada je u danima bilo više od 100 pacijenata zaraženih koronavirusom.

Lejla je hrabro stajala na braniku grada i regije od ove opasne bolesti.

Građani Novog Pazara putem društvenih mreža ukazuju podršku doktorici Lejli i poručuju da će, u znak zahvalnosti za sve što je u prethodna dva mjeseca uradila da spasi živote građana Novog Pazara i Sandžaka, stati u njenu zaštitu.

Na mrežama je objavljen dokument o smjeni u kom se navodi da se van snage stavlja odluka o imenovanju Lejle Ćeranić na mjesto v. d. rukovodioca Službe za infektivne bolesti.

Direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru, dr. Meho Mahmutović tvrdi da dr. Lejla Ćeranić nije razriješena s funkcije načelnika Infektivnog odjeljenja te bolnice, ističući da je ona otišla na odmor i da je na 15 dana imenovan privremeni načelnik.

Mahmutović je rekao da se radi o standardnoj proceduri i da će Ćeranić, nakon povratka s odmora, biti vraćena na svoje radno mjesto.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.