MJERE OPREZA

Boris Džonson: Bit ćemo beskompromisni čak i sa svojim najbližim partnerima u vezi s karantinskim pravilima

Britanija je posljednjih nedjelja uvela 14-dnevni karantinski period

Boris Džonson. PA

Avaz.ba

13.8.2020

Britanski premijer Boris Džonson (Boris Johnson) rekao je da je njegova vlada spremna da bude beskompromisna čak i sa svojim najbližim partnerima u vezi s karantinskim pravilima uvedenim zbog COVID-19, pošto je upitan da li će Francuska biti uklonjena sa vladinog spiska zemalja u koje je bezbjedno putovati.

Britanija je posljednjih nedjelja uvela 14-dnevni karantinski period za putnike iz zemalja poput Španije i Belgije, reagujući na rastuće infekcije i strahove od drugog talasa virusa, iako ih je prvobitno proglasila bezbjednim za putovanje.

Moramo biti potpuno beskompromisni u vezi s tim, čak i s našim najbližim i najdražim prijateljima i partnerima širom svijeta - rekao je Džonson novinarima prilikom posjete Sjevernoj Irskoj. 

On je dodao da će kasnije pogledati podatke iz Francuske i drugih zemalja.

Francusko ministarstvo zdravstva prijavilo je u srijedu 2.524 nova slučaja, najviše otkad je olakšala mjere. To je podstaklo nagađanja da bi to mogla biti sljedeća evropska zemlja dodata na britansku listu zemlja u koje se ne savjetuje putovanje, čime bi bio pogođen veliki broj britanskih turista koji putuju tamo na odmor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.