POKRENUTA ISTRAGA

Policajac u Australiji davio djevojku jer nije nosila masku

Na videosnimku koji kruži društvenim mrežama i medijima, vidi se kako dvoje policajaca prilaze mladoj ženi u predgrađu Kolingvuda

Avaz.ba

14.8.2020

Policajci australske savezne države Viktorije su pod istragom jer su navodno nasilno postupali sa ženom koja nije nosila masku za lice.

Na videosnimku koji kruži društvenim mrežama i medijima, vidi se kako dvoje policajaca prilaze mladoj ženi u predgrađu Kolingvuda.

Nakon nekoliko trenutaka, primjećuje se kako policajac drži djevojku za grlo i gura je uz zid. Mlada žena je tada viknula: "Davite me".

Zatim se čuje kako dečko djevojke, koji je snimao cijeli incident, govori policajcima kako je 21-godišnjakinja oslobođena nošenja maske zbog medicinskih razloga.

- Način na koji su nam pristupili je zastrašujući. Oni bi nas trebali štititi. Ne osjećam se zaštićeno - rekao je on za "7NEWS".

Mlada žena je kasnije priznala da je policajcu kada je prvi put upitao zašto ne nosi masku samo pokazala srednji prst. No dodaje kako je njegova reakcija bila pretjerana.

- Kada samo traže neki sukob, da nekome naplate kaznu ili da budu nasilni, onda ne postupaju prema zakonu - rekla je ona.

Policijska stanica Viktorija saopćila je kako je žena uhićena jer nije htjela navesti svoje ime i adresu.

- Zatim je postala agresivna i udarila policajku u gornji dio tijela - rekli su iz policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.