REAKCIJE

Turska: Historija neće oprostiti UAE za sporazum s Izraelom

Ekstremno je zabrinjavajuće da su UAE jednostranom akcijom odustali od mirovnog plana koji je razvila Arapska liga, naveli su

Avaz.ba /Fena

Reakcija Turske na sporatzum UAE i Izraela

Foto: ilustracija


Turska je saopćila u petak da historija nikada neće zaboraviti i neće oprostiti "licemjerno ponašanje" Ujedinjenih Arapskih Emirata zbog njihovog pristajanja na sporazum s Izraelom o normalizaciji odnosa.

Ministarstvo vanjskih poslova u Ankari saopćilo je da palestinski narod i administracija imaju pravo da oštro osude sporazum, koji usmjerava prioritete bliskoistočne politike s palestinskog pitanja na borbu protiv Irana.

- Historija i savjest naroda regije neće zaboraviti i nikada neće oprostiti licemjerno ponašanje UAE, izdaju palestinske borbe radi ostvarenja vlastitih uskih interesa - navodi ministarstvo u saopćenju.

- Ekstremno je zabrinjavajuće da su UAE jednostranom akcijom odustali od mirovnog  plana koji je razvila Arapska liga. Nije ni najmanje vjerodostojno da bi ta trostrana deklaracija trebala biti predstavljena kao podrška palestinskoj borbi - dodaje tursko ministarstvo.

Više o:

UAE Turska Izrael
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na