ŠVICARSKA

U sudaru "teškom" 3,5 miliona eura Bugatti Chiron raznio Porsche 911

Lokalni mediji navode da je u nesreći ozbiljno povrijeđen vozač Mercedesa

Uništeni Porsche 911. Agencija

Z. K. / Avaz.ba

14.8.2020

Malo je ljudi na svijetu koji mogu sebi priuštiti luksuzni Bugatti Chiron, a još je manje onih koji mogu da priušte da ga slupaju. Ovaj vozač je izgleda jedan od njih. Naime, vlasnik jednog Chirona izazvao je lančani sudar u Švicarskoj, na planinskom putu prevoja San Gotard. U koloni, na čijem čelu se nalazio jedan kamper, bili su i Mercedes C klase, Porsche 911 i pomenuti Bugatti.

Pošto se kamper krivudavim planinskim putem kretao sporije od ostalih vozila u koloni, vlasnici "bjesnih" automobila su odlučili da ga preteknu. Vozač Bugattija je prvi krenuo u preticanje sporijih vozila, ali je koji trenutak kasnije to isto uradio i Porsche. I jedan i drugi su se, u isto vrijeme, našli u lijevoj traci, pa je između dva automobila došlo do kontakta.


Bugatti Chiron ima manja oštećenja. Agencija

Porsche je nastavio da se kreće nekontrolirano i zatim udario u Mercedes. Na fotografija se vidi da je najgore prošao upravo Porsche na kome je šteta, najvjerovatnije od udarca u betonsku barijeru pored puta, ogromna.

Bugatti Chiron ima manja oštećenja, ali, s obzirom na njegovu cijenu, i to će biti prilično skupa popravka. Lokalni mediji navode da je u nesreći ozbiljno povrijeđen vozač Mercedesa, koji je smješten u obližnju bolnicu. Nastala šteta na automobilima se procjenjuju na 3,5 miliona eura.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.