PREVARE

Gatara iz Srbije ojadila Austrijance: Za navodno skidanje crne magije uzela 30.000 eura

Uhapšenoj se na teret stavlja da je u zabludu dovela i opljačkala najmanje dvije osobe

Z. K. / Avaz.ba

U torbi su pronađeni krstić, ikone, crni konac, ali i tamjan i ružino ulje

Foto: Agencija


Policija u Austriji uhapsila je državljanku Srbije (50) zbog sumnje da je u toj zemlji, ali i u Njemačkoj, oštetila nekoliko građana i uzela im velike količine novca i nakita pretvarajući se da je vračara koja skida crnu magiju.  Potraga za lažnom vračarom počela je u Njemačkoj, gdje je policija još krajem maja dobila više prijava građana da ih je sredovječna žena nasamarila i uzela im hiljade eura i veće količine zlata i srebra, obećavajući im da će ih "osloboditi zle sudbine" i pomoći im u ozdravljenju. 

Naivni građani su osumnjičenoj, koja je izgleda sa sobom svuda nosila krstić, ikone, tamjan i ružino ulje, davala novac i nakit, vjerujući da će im to pomoći da ozdrave ili da se oslobode loše karme.  Uhapšenoj se na teret stavlja da je u zabludu dovela i opljačkala najmanje dvije osobe. Jedna od žrtava joj je za usluge skidanja crne magije dala više od 30.000 eura i veću količinu zlatnog nakita. Druga žrtva ostala je kratka za nekoliko hiljada eura.

  • Ovo su pronađene stvari u torbi

    Ovo su pronađene stvari u torbi

    Foto: Agencija


Prilikom pretresa kod osumnjičene su pronađene dragocjenosti poput zlatnih i srebrnih novčića, nakita, ali i veća količina novca, najviše švicarskih franaka, zbog čega se sumnja da je osumnjičena i u Švicarskoj "skidala čini". Kada su joj zavirili u torbu odmah su pronašli predmete koje je koristila da bi, kako se vjeruje, "skidala magiju". U torbi su pronađeni krstić, ikone, crni konac, ali i tamjan i ružino ulje. Dok je u malom neseseru držala nepoznate travke.

S obzirom na to da se sumnja da mnoge žrtve nisu prijavile prevaru policiji zbog sramote, građani su pozvani da se jave.

NA VRH

Podijeli članak na