AMERIKA

Policajac ubio 13 osoba, silovao desetine: Osuđen na doživotnu robiju

Džozef Džejms DiAnđelo je terorisao Kaliforniju tokom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka i bio je jedan od najozloglašenijih serijskih ubica u Americi

DiAnđelo na suđenju. Agencije

Avaz.ba

22.8.2020

Džozef Džejms DiAnđelo (74), poznat i kao Originalna noćna uhoda, Bugimen i Silovatelj istočnih oblasti, inače bivši policajac, terorisao je Kaliforniju godinama, ubivši 13 osoba i silujući desetine. Ubica iz Golden Stejta osuđen je na doživotnu robiju. 

DiAnđelo je priznao 13 ubistava i desetine silovanja. Provet će ostatak života u zatvoru bez mogućnosti ranijeg puštanja što je bio dio njegove nagodbe kojom je izbjegao smrtnu kaznu.

DiAnđelo je terorisao Kaliforniju tokom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka i bio je jedan od najozloglašenijih serijskih ubica u Americi. Provaljivao je u kuće silujući i mučeći žene i djevojke i ubijao svoje žrtve u krevetima. Upao je u 120 domova u 11 država tokom svojih krvavih pohoda.

Masovni ubica priznao je još nekoliko desetina silovanja koji su, pravno gledano, zastarjeli.

- Iskreno mi je žao zbog svih koje sam povrijedio - rekao je DiAnđelo.

On je u junu priznao da je kriv tokom saslušanja koje je trajalo tri dana, a na kojem su govorile žrtve ili porodice ubijenih.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.