NEUGODNOSTI

Američki senator psovao na online sjednici ne znajući da je uključena kamera na računaru

Dok je psovao 73-godišnji senator iz reda Demokrata je bio vidno ljut zbog tehničkih poteškoća koje imao na svom računaru te je zbog toga tražio pomoć

Karper: Bio vidno iznerviran. Agencija

Z. K. / Avaz.ba

22.8.2020

Ne znajući da je uključena kamera na računaru američki senator Tom Karper (Carper) opsovao je nekoliko puta tokom online sjednice senatorskog Odbora za državnu sigurnost. U nekoliko navrata kazao je: “J**i ga”. Neugodnost se desila uoči njegovog obraćanja na sjednici Odbora na kojoj su njegovi članovi postavljali pitanja Luisu Dedžoju (Louis DeJoy) iz američkog Poštanskog servisa. Sjednica je bila posvećena problemima u radu servisa, navodi Fox News. 

Dok je psovao 73-godišnji senator iz reda Demokrata je bio vidno ljut zbog tehničkih poteškoća koje imao na svom računaru te je zbog toga tražio pomoć. U međuvremenu je predsjednik Odbora Ron Džonson (Johnson) želio dati riječ senatoru Džejmsu Lankfordu (James) shvativši da Karper ima problem. O svemu se oglasila Karperova glasnogovornica. 

- Kao i većina Amerikanaca ove godine i senator Karper je bio frustriran zbog tehničkih poteškoća, ali je to manje bitno u odnosu na njegovu frustriranost radom Poštanskog servisa tokom nacionalne krize - rekla je portparolka.

Tehničke poteškoće na Karperovom računaru su otklonjene i nakon neugodnosti koju je imao obratio se na sjednici Odbora.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.