SUMNJIVA SMRT MILIJARDERA

Otišao u svingerski klub sa dvije ljubavnice pa pronađen mrtav u automobilu

U prvim izvještajima navodi se da mu je pozlilo u njegovoj kući na jezeru

Onesvjestio se u svom automobilu. Agencija

Z. K. / Avaz.ba

23.8.2020

Milijarder i playboy Konstantin Dinesku (69) iz Rumunije preminuo je nakon posjete svingerskom klubu gdje je bio u društvu dvije ljubavnice. Policajci sumnjaju na smrt trovanjem, međutim ove sumnje još uvijek nisu potvrđene. 

U prvim izvještajima navodi se da mu je pozlilo u njegovoj kući na jezeru, ali je kasnije utvrđeno da se zapravo onesvjestio u svom automobilu u blizini svingerskog kluba, a nekoliko dana kasnije preminuo u bolnici u Bukureštu. Mega bogati playboy nazivan je "baronom luksuza" zbog svoje kolekcije sportskih automobila, a, također, je bio i zaljubljenik u umjetnost. Prije tri godine dovođen je u vezu sa krađom djela iz muzeja Kunsthal u Roterdamu. 

Pljačku je izvršila banda rumunskih lopova, a policija je svojevremeno vjerovala da su slike ukradene kako bi bile prodate Dineskuu, međutim on se nikada nije bio pred sudom zbog toga. Policija je objavila da ima prvu osumnjičenu za zločin.

Priča se da je sa ženom iz Ukrajine, a ona je stavila nešto u njegovu čašu, piše u jednom od izvještaja. Rumunska policija trenutno vodi istragu o ubistvu Dineskua, a istovremeno provjerava i da li je nestala neka slika iz njegove bogate kolekcije.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.