HAOS U NAJAVI

Bjelorusija pojačava vojnu zaštitu zapadne granice

Bjeloruske oružane snage u utorak nastavljaju sa sprovođenjem planiranih aktivnosti borbene pripreme

Avaz.ba

Bjelorusija pojačava vojnu zaštitu zapadne granice

Foto: AFP


Bjeloruska vojska uključiće bespilotne letjelice u monitoring područja blizu državne granice u taktičkom pravcu Grodna u okviru planiranih vježbi, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane te zemlje.

Kako je istaknuto u saopćenju, bjeloruske oružane snage u utorak nastavljaju sa sprovođenjem planiranih aktivnosti borbene pripreme na poligonima i pojedinim dijelovima područja.

- Avijacija će realizovati letove aviona u okviru zaštite državne granice u vazdušnom prostoru. Jedinice bespilotnih avijacionih sistema nadgledaće teren u tim oblastima po pozivu i planovima komandanata brigade -  saopćeno je na sajtu resora.

Ministarstvo je naglasilo da će jedinice radio-elektronske borbe iz 16. zasebnog puka obavljati zadatke sprovođenja radio-izviđanja ultrakratkih linija radio-veze.

Ranije je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko izjavio da protivnici Bjelorusije pokušavaju da razbiju zemlju iznutra, a sa druge strane granice već otvoreno prijete. Prema njegovim riječima, granici se približavaju trupe NATO-a, a avioni F-16 već su udaljeni na 15-20 minuta - prnosi Sputnjik.

Više o temi Bjelorusija

FAZA TESTIRANJA
Bjelorusija prva dobiva rusku vakcinu

Više o:

Bjelorusija Granica
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na