ZATO ŠTO JE MUSLIMANKA

Austrijska ministrica Alma Zadić objavila da je trudna: Uslijedili gnusni komentari i govor mržnje

Na društvenim mrežama je često napadaju zbog bosanskog porijekla te joj stavljaju muslimanski pečat

Alma Zadić. Arhiv

Avaz.ba

25.8.2020

Austrijska Ministrica pravosuđa Alma Zadić (Zeleni) je pod policijskom zaštitom od svoje inauguracije.  Na društvenim mrežama je često napadaju zbog bosanskog porijekla te joj stavljaju muslimanski pečat. Ali, razlog posljednjih postova iz mržnje je najava da očekuje dijete. 

Na blogu "Hartgeld'' na kojemu austrijanci redovno šire mitove o društvenim temama i vjeruju u zavjeru navodnih elita po pitanju Almine trudnoće piše se da će odlučiti sudac ili rulja i da će se razriješiti najkasnije do idućeg vikenda.



Das Jahr 2020 war bisher in jeder Hinsicht eine Herausforderung – aber es gibt auch schöne Nachrichten, die ich mit euch...

Objavljuje Alma ZadićPetak, 21. kolovoza 2020.

Komentari na članke o Almi često su ispunjeni uvredama. Savezna vlada želi poduzeti mjere protiv širenja mržnje novim zakonodavnim paketom ''Zajedno protiv nasilja na internetu'' na kojem s timom stručnjaka radi upravo Alma.

On će biti predstavljen ove ili sljedeće sedmice. Propis je sličan Zakonu o mrežnoj provedbi (NetzDG) u Njemačkoj: Platforme moraju izbrisati ilegalni sadržaj u roku od 24 sata ili sedam dana, a ukoliko to ne učine biti će kažnjavane.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.