IZGRIZLE GA DO SMRTI

Dvije lavice ubile svog vlasnika dok ih je vodio u jutarnju šetnju

Isti par lavica već je jednom ranije ubio čovjeka

Dvije lavice ubile svog vlasnika dok ih je vodio u jutarnju šetnju. Prtsc/Youtube

Avaz.ba

27.8.2020

Muškarca iz Južnoafričke Republike ubile su dvije lavice nakon što je otvorio vrata njihove nastambe kako bih izveo u jutarnju šetnju, piše Independent.

Vesta Matevstona (West Mathewson) (68) su do smrti izgrizle dvije odrasle bijele lavice koje je držao otkako su bile spašene sa tzv. farme za lov, odnosno rezervata u kojemu se životinje uzgaja da bi ih se poslije lovilo i to unutar ograđenog prostora.

Vestova supruga Džil (Gill) (65) pokušala je spasiti svog muža od 180 kilograma teških životinja, ali već su mu bile nanijele fatalne ozlijede.


Vestova snaha, Teri Ferguson (Tehri Fergusson), kazala je medijima kako ne zna zašto su ga lavice ubile, ali da ga nisu pokušale pojesti te da je njegova smrt možda bila rezultat grube igre dviju velikih i snažnih životinja.

Isti par lavica već je jednom ranije ubio čovjeka. 2017. godine. Uspjele su pobjeći iz svoje nastambe i popeti se na drvo odakle su preskočile ogradu te napale jednog radnika i njegovog prijatelja na obližnjem posjedu.

Pokojni Matevson je uvijek naglašavao kako su lavice prijateljski nastrojene i nisu agresivne te ih je vodio u šetnju po tri-četiri sata svakoga dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.