SUROVA OSVETA

Rusija: Djevojčica slagala da je zlostavljana, roditelji pronašli osumnjičenog, a zatim ga silovali i ubili

Prvo su ga silovali, a onda su mu s istom cijevi razbili glavu. Napali su i dadilju jer je pokušala zaštititi Čikvarkina

Djevojčica slagala da je silovana. ilustracija

Fu. M. / Avaz.ba

30.8.2020

Grupa ljudi je navodno silovala i pretukla nasmrt nevinog muškarca nakon što je 10-godišnja djevojčica "iz šale lagala" da ju je on napastovao.

Djevojčica je tvrdila da je vozač kamiona Dmitrij Čikvarkin (48) dodirivao nju i još jednu devojčicu (3) ispod struka nakon što ih je odvezao do dadilje u ruskom gradu Verhnjaja Pišma, prenosi Blic.

Otac djevojčice Sergej Čabin (33) i njegova djevojka Valerja Dunaeva (25), majka drugog deteta, optuženi su da su uz pomoć trojice prijatelja napali Čikvarkina nakon što su čuli priču devojčice.

- Prvo su ga silovali, a onda su mu s istom cijevi razbili glavu. Napali su i dadilju jer je pokušala zaštititi Čikvarkina - rekli su iz policije, a prenosi "Index".

Vozač kamiona, inače i sam otac šestogodišnje curice, bio je živ kada je grupa otišla, ali je kasnije preminuo zbog nanesenih povreda.

Dunaeva i Čabin, zajedno s navodnim saučesnikom Mihailom Ivanovom (27), uhapšeni su nakon što je policija utvrdila da je optužba izmišljena. Druga dvojica muškaraca koja su učestvovala u ubistvu su u bijegu.

Sva četvorica bi mogla dobiti doživotnu kaznu zatvora, dok bi Dunaeva mogla dobiti do 20 godina zatvora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.