PRISJELO JOJ

Francuskinja uhapšena u Indiji jer se slikala gola na mostu

Policija je primila dojavu o fotografijama kada su neki vjernici prepoznali most na fotografijama i videosnimci, a lokalni vijećnik je podnio protiv nje i kaznenu prijavu

123 RF. Indija, most

Avaz.ba

1.9.2020

Žena, poznata samo pod imenom Marie-Helene, privedena je 27. augusta u indijskoj državi Uttarakhand. Policajac R. K. Saklani rekao je za CNN da je optužena snimala videomaterijal kako bi promovirala svoj posao s prodajom nakita.

- Video je snimila na mostu Lakshman Jhula koji se smatra svetim. Nakon toga se i nemoralno fotografirala u hotelu. Na fotografijama je bila gola, a kasnije ih je objavila na Instagramu, rekao je Saklani.

Policija je primila dojavu o fotografijama kada su neki vjernici prepoznali most na fotografijama i videosnimci, a lokalni vijećnik je podnio protiv nje i kaznenu prijavu.

- Žao mi je ako sam svojim postupcima naštetila lokalnoj zajednici"

Lakshman Jhula je viseći most koji se nalazi oko pet kilometara sjeverno od grada Rishikesh.


Saklani je kazao kako je u videosnimci žena prvo nosila šal, ali ga je kasnije skinula te je snimljena gola, okrenuta leđima prema kameri.

Marie-Helene je trenutno na slobodi uz jamčevinu. Optužena je za nedolično ponašanje na javnom mjestu i za objavljivanje opscenih sadržaja.

Marie-Helene navodno je dala izjavu za francusku novinsku agenciju AFP, rekavši da se "djelomično skinula na mostu jer je svaki put kada ga je prelazila osjećala loše, kao da je maltretiraju“.

- Žao mi je što sam svojim postupcima naštetila lokalnoj zajednici. Nisam dovoljno uzela u obzir lokalne specifičnosti, kazala je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.