MEMOARI O PRVOJ DAMI

Bivša saradnica Melanije Tramp objavila knjigu: Svjedočila sam prevarama i obmanama

Memoari bivše saradnice prve američke dame Melanije Tramp (Trump) otkrili su škakljive detalje o Bijeloj kući

Fu. M. / Avaz.ba
01.09.2020 22:26

Melanija Tramp

Foto: afp

Memoari bivše saradnice prve američke dame Melanije Tramp (Trump) otkrili su škakljive detalje o Bijeloj kući uoči izbora na kojima će njezin suprug Donald Tramp tražiti novi mandat na čelu Amerike, piše u utorak BBC.

U knjizi "Melanija i ja", objavljenoj u utorak, Stefani Vinston Volkof (Stephanie Winston Wolkoff) tvrdi da je tokom nekadašnjeg prijateljstva s Melanijom svjedočila "prevarama" i "obmanama", prenosi "Index".

Bijela kuća prozvala je tu knjigu "bizarnim izvrtanjem istine".

Vinston Volkof je dugo godina radila za magazin Vogue, organizirajući im društvene događaje, a u svojoj knjizi opisuje napetosti između gospođe Tramp i njezine pokćerke Ivanke koju Melanija navodno često naziva "princezom".

U knjizi piše da je Melanija, obožavateljica emojia, autorici jednom poslala tekstualnu poruku u kojoj je Ivanku Tramp i njezina supruga Džarada Kušnera (Jared Kushner) prikazala kao zmije, prenosi BBC.

  • Donald i Melanija Tramp
    Donald i Melanija Tramp Foto: afp

Ona je kazala da je njezino 15 godina dugo prijateljstvo sa Slovenkom završilo prije dvije godine nakon što ju je prva dama "izdala" jer je nije htjela javno braniti od optužbi za financijske malverzacije prilikom organizacije Trampove inauguracije.

Napisala je kako se osjećala da je "dobila nož u leđa" od osobe koja se u međuvremenu znatno promijenila.

Glasnogovornica prve dame odgovorila je da "knjiga nije samo puna nepovjerenja i paranoje nego se i bazira na nekoj imaginarnoj potrebi osvećivanja".

"Bila je ozarena i nasmijana. Kao da se ništa nije dogodilo", piše autorica. "Znala je za koga se udala. Znala je u što ulazi, a znao je i on", zaključuje Vinston Wolkoff.

Komentari

NA VRH