REAKCIJE

Brnabić: Srbija se ni na koji način ne miješa u pitanja Crne Gore

Navela je da Srbija želi najbolje moguće odnose sa Crnom Gorom i svim zemljama u regionu

Ana Brnabić. Vlada Srbije

Fu. M. / Avaz.ba

1.9.2020

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se Srbija ni na koji način ne miješa u unutrašnja pitanja Crne Gore i da osjeća potrebu kao premijerka da ragira na tvrdnje koje je iznio predsjednik te zemlje Milo Đukanović u posljednjem intervjuu.

- Aleksandar Vučić je u proteklih osam godina manje puta pomenuo Crnu Goru i Mila Đukanovića nego što je Đukanović samo u ovom jednom intervjuu pomenuo Srbiju i Vučića, i to svaki put, kao i toliko puta ranije, u negativnom kontekstu - naglasila je Brnabić.

Istakla je da je činjenica koju Đukanović ne može da spori da se Srbija se ni na koji način ne meša u unutrašnja pitanja Crne Gore i da nije uticala na izborni proces u toj zemlji.

- Nema govora o tome da je Crna Gora na bilo koji način ugrožena od strane Srbije, i više je nego jasno da je Đukanović zarobljen u političkim frazama koje je godinama koristio kako bi lažnim pričama o ugroženosti Crne Gore sticao političke poene umjesto da se fokusira na stvarne potrebe i probleme svojih građana - ocijenila je Brnabić.

Navela je da Srbija želi najbolje moguće odnose sa Crnom Gorom i svim zemljama u regionu te da je posvećena izgradnji stabilnog, povezanog i sigurnog Balkana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.