TRAGEDIJA

Srceparajuće fotografije nakon masakra petoro djece u Njemačkoj

Kristijana N. postavila je doručak, a onda je djecu ubila za stolom

Srceparajuće fotografije nakon masakra petoro djece u Njemačkoj. Tanjug

Avaz.ba

5.9.2020

Njemačka je i dalje u šoku nakon što je majka Kristijana N. (Christiane K.) (27) u Solingenu mučki ubila svoje petoro djece od jedne do osam godina, dok je najstarijeg sina poštedjela. Na srceparajućim fotografijama vide se medvjedići i poruke ostavljeni ispred zgrade u kojoj se dogodilo ubistvo, dok je jedna fotografija posebno bolna - na njoj se vidi otisak dječije ruke na prozoru.

Njemački mediji prenose da je sudija izdao nalog za hapšenjem majke zbog sumnje da je u četvrtak ubila svoje petoro dece: Luku (8), Tima (6), Sofiju (3), Leni (2) i Melinu (1). Za to vrijeme najstariji sin Marsel (11) bio je u školi, iako se u početku spekulisalo da je prisustvovao zločinu.


Majka je navodno ubila decu nakon što se rastavila od supruga. Tanjug

Na srceparajućim fotografijama vide se plišane igračke, svijeće i poruke ostavljene ispred ulaza u zgradu u kojoj se dogodilo ubistvo.  Na jednoj, posebno bolnoj fotografiji, vidi se otisak male, dječije ruke na prozoru stana, dok se na fotografiji ispred ulaza u porodični dom vide dječija kolica, bicikl i obuća. 

Kristijana N. postavila je doručak, a onda je djecu ubila za stolom. Navodno ih je drogirala sedativima, prenose mediji.  Istražitelji sumnjaju da je majka počinila zločin u stanju emocionalnog preopterećenja nakon što se rastala sa suprugom. 


Plišane igračke i poruke koje su ostavljene ubijenoj djeci. Tanjug

Prije zločina, majka je godinu dana živjela razdvojena od svog posljednjeg muža. Kako prenosi Bild, Kristijana se za bivšeg vojnika Paskala (28) udala 2014. godine, imali su četvoro djece i živjeli su zajedno sa još dvoje djece iz njenih prethodnih veza. Bili su sretna porodica, do prije samo godinu dana. Prema riječima psihologa dr Dirka Baumeiera, majka je bila u izuzetnoj psihološkoj situaciji i sigurno je još u njoj. 

- Morate da pogledate uslove života porodice: vrlo mlada majka sa puno djece, s relativno malim razmakom u godinama. Kristijana je vjerovatno bila potpuno preplavljena ovom situacijom - rekao je on za Rtl.

Otisak dečije ruke na prozoru. Tanjug

Policija je djecu pronašla mrtvu u četvrtak u njihovim krevetima u porodičnom stanu.  Nakon užasnog zločina, otišla je po najstarijeg sina u školu i rekla mu da se u porodici dogodio smrtni slučaj. Sjeli su u voz za Dizeldorf, a svom sinu rekla je zbogom kada je mijenjao voz za drugo mjesto, gdje je navodno trebalo da posjeti baku. 

Kristijana je svojoj majci poslala poruku, priznavši joj šta je uradila, a nakon 20 minuta na stanici u Dizeldorfu, bacila se pod voz.  Doživjela je ozbiljne, ali ne opasne povrede po život, rekli su iz policije. Djeca su ubijena između srijede popodne i četvrtka ujutru, prenose njemački mediji.  

Policija je morala da razvali vrata stana u četvrtak, a prema riječima nadležnih, najstariji dječak možda je preživio zločin samo zato jer je bio u školi.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.