POSLANIK U KNESETU

Liberman: Dodikova inicijativa o preseljenju Ambasade BiH u Jerusalem je hrabar potez

Želio bih čestitati svom prijatelju Miloradu Dodiku na hrabarom činu da preseljenje Ambasade BiH u Јerusalem

Avaz.ba

Avigdor Liberman

Foto: Arhiv


Poslanik u Knesetu Avigdor Liberman ocijenio je prijedlog srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o preseljenju Ambasade BiH iz Tel Aviva u Јerusalim kao hrabar čin.

- Želio bih čestitati svom prijatelju Miloradu Dodiku na hrabarom činu da preseljenje Ambasade BiH u Јerusalem stavi na dnevni red sjednice Predsjedništva. Srećno - istakao je na Tviter nalogu Liberman, bivši ministar odbrane Izraela.

Opis: Tvit Avigdora Libermana

Twitter

Dodik je ranije rekao da bi sutra trebalo da bude održana redovna sjednica Predsjedništva, kao i dvije vanredne na kojima bi bilo riječi o pristupanju BiH inicijativi "mali Šengen", te inicijativama o premještanju Ambasade BiH u Izraelu iz Tel Aviva u Јerusalim i priznavanju samoproglašenog Kosova.

On je istakao da bi bilo važno da se iz Tel Aviva Ambasada BiH izmjesti u Јerusalim i da bi to bio jasan putokaz kojim bi osnažili prijateljstvo BiH sa Izraelom.

Dodik je podsjetio da je Predstavništvo Republike Srpske locirano u Јerusalimu.

- Svjestan sam da će dva člana Predsjedništva vjerovatno biti protiv odluke o premještanju Ambasade u Јerusalim - naveo je srpski član Predsjedništva.

Više o temi Avigdor Liberman

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na