NJEMAČKA

Berlin stavio Beč i Budimpeštu na crvenu listu: "Ne putujte tamo"

Zbog velikog broja zaraženih, upozoravamo protiv nepotrebnih, turističkih putovanja u saveznu državu Beč, objavilo je njemačko ministarstvo vanjskih poslova u srijedu navečer, prenosi agencija dpa

Avaz.ba/Hina
16.09.2020 23:42

Angela Merkel

Foto: Arhiv

Njemačka savezna vlada upozorila je stanovništvo da ne kreće na nepotrebna putovanja u Beč i Budimpeštu svrstavši austrijsku i mađarsku prijestolnicu u rizično područje zbog rasta broja zaraženih koronavirusom.

- Zbog velikog broja zaraženih, upozoravamo protiv nepotrebnih, turističkih putovanja u saveznu državu Beč, objavilo je njemačko ministarstvo vanjskih poslova u srijedu navečer, prenosi agencija dpa.

Beč je ranije proglašen rizičnim područjem, objavio je njemački epidemiološki Institut Robert Koch.

Njemački MVP je u srijedu u "crvenu zonu" uvrstio i glavni grad Mađarske Budimpeštu kao što je to nedavno učinio za češku prijestolnicu Prag.

U rizično područje Berlin je svrstao i dijelove Francuske među kojima su i područje grada Pariza te južna pokrajina Provence-Alpe-Azurna obala kao i otok Korzika.

Kriterij za svrstavanje nekog područja u rizično je više od 50 novozaraženih na 100.000 stanovnika u proteklih sedam dana.  

Njemačka je nedavno povećala broj upozorenja za putovanja u Bruxelles te dio Hrvatske kao i u Nizozemsku, Rumunjsku te Španiju.

Država koja se smatra uzorom u upravljanju pandemijom covida-19 u Europi, Njemačka je zadnjih sedmica suočena s novim rastom infekcija, a smatra se da je to djelomično povezano s povratkom Nijemaca s godišnjeg odmora u inostranstvu, piše agencija AFP.

U srijedu je Institut Robert Koch objavio podatak o 1.901 novozaraženih u 24 sata u Njemačkoj od covida koji je od početka pandemije u toj zemlji izazvao 9.368 smrti.

Komentari

NA VRH