VELIKA BRITANIJA

Džonson: Britaniju čeka drugi talas korone

Rekao je da su “Britanci učinili nevjerovatan posao – srušili su pik epidemije disciplinom”, ali je dodao da shvata da je “ljudima teško da tako nastave i održavaju disciplinu”

Boris Džonson. Agencije

Avaz.ba

18.9.2020

Veliku Britaniju očekuje drugi talas koronavirusa, najavio je premijer Boris Džonson i dodao "to je bilo neizbježno za zemlju. Rekao je da neće biti novog zaključavanja ali nije odbacio mogućnost uvođenja strožih mjera fizičkog distanciranja.

- Kada pogledate šta se događa, morate da se zapitate da li je potrebno ići dalje od pravila okupljanja ne više od šest osoba koje smo uveli - rekao je premijer, misleći na nove mjere uvedene u ponedjeljak.

Rekao je da su “Britanci učinili nevjerovatan posao – srušili su pik epidemije disciplinom”, ali je dodao da shvata da je “ljudima teško da tako nastave i održavaju disciplinu”.

- Dok pažljivo gledamo ovu posebnu krivu i trenutnu situaciju, moći ćemo sve da kontrolišemo. Ne želim uopšte da ulazim u drugu nacionalnu blokadu, to je zadnja stvar koju bilo ko želi, rekao je premijer i dodao:

Želimo da škole i dalje rade kao i otvorenu ekonomiju, koliko god to možemo i da nastavimo sa trgovinom. Jedini način na koji to možemo da učinimo, očito je, samo ako ljudi slijede smjernice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.